Inloggen

OP=OP! Scoor de beste deals in onze Uitverkoop! Gebruik de code: OPISOP vóór 30 september 2024 bij jouw bestelling voor 15% korting op deze geselecteerde artikelen.

Jacquard indigo tie-dye techniek

Jacquard indigo tie-dye techniek
Geplaatst op 24-7-2024 door Safira

240042
Jacquard heeft prachtige complete verf sets voor textiel. Hier gebruiken we de indigo set, met een prachtig blauwe kleur, om een rok een tweede leven te geven met de tie-dye verf techniek.

stap 1

Stap 1

Het pakket van Jacquard bevat alle materialen die je nodig hebt voor het verven van textiel. Wat je nog nodig hebt zijn handschoenen, een lucht dichte emmer, een roerstaaf of lepel die je daarna niet meer voor andere doeleinden gebruikt en een bak of plaat om de rok te kunnen laten rusten. Het is ook aan te raden om jouw werkgebied te beschermen.

stap 2

Stap 2

Op de verpakking van de tie-dye set staan de verhoudingen die je moet gebruiken.

stap 3

Stap 3

Voeg de sodium, indigo verf en soda voorzichtig toe aan het water. Doe dit voorzichtig en laat het niet spetteren. Roor dit rustig door en zorg dat je zo min mogelijk belletjes maakt. Eerst met de klok mee en daarna tegen de klok in. Het moet een geelgroen achtige kleur worden..

stap 4

Stap 4

Laat dit even rusten. Hierdoor unnen de stofjes met elkaar reageren, wat voor een mooier resultaat zorgt.

stap 5

Stap 5

Terwijl je wacht bereiden we de rok voor. Eerst vouw je de rok als een waaier van links naar rechts.

stap 6

Stap 6

Daarna vouw je de rok van onder naar boven op dezelfde waaier manier.

stap 7

Stap 7

Bevestig de houten blokjes aan de buitenkanten van de rok. De houten blokjes zorgen voor de witte vlekken in de rok. Hier is gekozen voor 3 elastiekjes wat zorgt voor strepen die van boven naar beneden lopen, maar dit kan natuurlijk ook meer of minder elastiekjes zijn. Experimenteer hiermee en zie wat het resultaat wordt.

stap 8

Stap 8

Om de verf makkelijk op te kunnen nemen, moet de stof nat zijn. Dompel het textiel pakketje onder in water en knijp er dan een beetje in om alle lucht uit de stof te krijgen en het geheel goed nat wordt.

stap 9

Stap 9

De volgende stappen vereisen handschoenen. Open nu de emmer met het verfbad. Er ligt een blauwe laag aan het oppervlak. Schuif deze aan de kant met je handschoen.

stap 10

Stap 10

Dompel de rok nu in de emmer met het verfbad. Net als in het water, doe dit rustig. Blijf knijpen en bewerk de stof een beetje met je handen. Knijp het daarna zachtjes uit.

stap 11

Stap 11

Leg de rok even weg voor minimaal 20 minuten. Dit is zodat de verf goed kan intrekken.

stap 12

Stap 12

Maak voorzichtig de elastiekjes los van het textielpakketje en spoel deze goed uit met warm water. Laat de rok dan aan de lucht drogen.

stap 13

Stap 13

Wil je een intesere kleur blauw? Herhaal dan stappen 10 tot 12 tot je de gewenste kleur hebt bereikt.

stap 14

Stap 14

En dan krijg je dit prachtige resultaat.

Jacquard Tie-Dye Indigo Kit

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen