Inloggen

OP=OP! Scoor de beste deals in onze Uitverkoop! Gebruik de code: OPISOP vóór 30 september 2024 bij jouw bestelling voor 15% korting op deze geselecteerde artikelen.

Silk Clay Elfje boetseren

Silk Clay Elfje boetseren
Geplaatst op 17-7-2024 door Safira

240043
Zie hier hoe wij een elfje boetseren van Silk Clay en een mooi zitplekje voor haar maken met o.a. houten schijfjes en jute koord.

stap 1

Stap 1

Van de gewenste huidskleur maak je een bolletje voor het hoofdje en de buik. Deze boetseer je aan elkaar. Maak ook 2 kortere worstjes voor de armen en 2 langere worstjes voor de benen.

stap 2

Stap 2

Boetseer om de buik met een kleur klei voor de top. Rol de kleur uit en vouw en duw deze om het lichaampje heen.

stap 3

Stap 3

Maak, bijvoorbeeld met de punt van een schaar, gaten in het lichaam voor de armen en de benen. Als je ze heel licht vochtig maakt plakken de armen en benen hier makkelijk in. Maar let op, niet te nat!

stap 4

Stap 4

Rol een lang stuk klei uit in de kleur van de rok. Deze kan je bovenin bij elkaar drukken zodat je plooien krijgt in de rok.

stap 5

Stap 5

Drapeer daarna de rok om het elfje.

stap 6

Stap 6

Voor het haar rol je meerdere slierten en drapeer die vanuit het midden van de sliert op het midden van het hoofd en zo kan je haar een leuk kapsel geven.

stap 7

Stap 7

De ogen zijn 2 kleine witte cirkels met daarin 2 kleine zwarte cirkels. Voor een klein detail kan je een heel klein sliertje zwart rollen en met een tandenstoker een klein zwart randje boven de ogen maken voor de wimpers. Dit kan wat oefening vergen.

stap 8

Stap 8

Duw de vleugeltjes in het lichaampje.

stap 9

Stap 9

Breng wat details aan zoals een neusje, door een klein bolletje tot een ovaaltje te duwen en deze op het gezicht aan te brengen. Daarna kan je nog een mondje en wenkbrauwen en zelfs schoentjes voor haar maken.

stap 10

Stap 10

Voor haar zitplaats neem je een MDF cirkel en daar lijm je met een lijmpistool de houten schijfjes op. Ze mogen zeker over de MDF cirkel vallen voor een leuk effect.

stap 11

Stap 11

Maak nu van het ijzerdraad en het groene jute koord een soort nestje. Dit hoeft helemaal niet netjes. Je kan er ook een boogje aan toevoegen. Bevestig deze met het lijmpistool op de houten schijfjes.

stap 12

Stap 12

In het midden bevestig je 1 tot 3 houten schijfjes, zodat het elfje iets hoger komt te zitten.

stap 13

Stap 13

Maak van donker groene Silk Clay een groter blad. Om een gladder oppervlak te krijgen kan je de Silk Clay nat maken en het met een vochtige vinger glad strijken.

stap 14

Stap 14

Maak met de achterkant van bijvoorbeeld een botermes of een schaar de nerven van het blad. Doe dit net zo vaak als dat je bladeren wilt.

stap 15

Stap 15

Bevestig de bladeren en het elfje op de houten schijven. Als de Silk Clay niet meer plakt kan je het lijmpistool gebruiken om het vast te lijmen.

stap 16

Stap 16

Om bloemen te maken, maak je een bolletje en daar knip je 4 tot 5 knipjes in.

stap 17

Stap 17

Boetseer de bladeren naar hoe je wilt.

stap 18

Stap 18

En plaats een klein bolletje geel in het midden.

stap 19

Stap 19

Herhaal de techniek voor de blaadjes, maar dan in het klein om de bloemetjes compleet te maken. Gebruik het lijmpistool om de bloemen te bevestigen.

CC Bloemen IJzerdraad 0,5 mm Zwart 50 m
Silk Clay® Set Basis 10x40 gr
Silk Clay® Set Natuurkleuren 10x40 gr
CC Jute Koord 2-4 mm Multi 8x3 m
CC Engelen Vleugels 7,5x5,5 cm 6 stuks
CC Hout Mix 10-15 mm 230 gr
Gomille MDF Cirkel 18 cm
CC Mini Lijmpistool Hoge Temperatuur 170°

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen