Inloggen

OP=OP! Scoor de beste deals in onze Uitverkoop! Gebruik de code: OPISOP vóór 30 september 2024 bij jouw bestelling voor 15% korting op deze geselecteerde artikelen.

Unieke zeepbollen gieten

Unieke zeepbollen gieten
Geplaatst op 29-5-2024 door Safira

240032
Deze handgemaakte zeepjes zijn niet alleen praktisch en decoratief, maar ook een leuk en eenvoudig project voor jong en oud. Perfect voor in de badkamer of als uniek cadeau. Volg onze stap-voor-stap gids om je eigen zeepbollen te maken, met tips voor geur, kleur en vorm, zodat je eindigt met een prachtig eindresultaat waar je trots op kunt zijn.

zeepbol stap 1

Stap 1

Kies je favoriete zeepbasis. Ga je bijvoorbeeld voor shea butter of voor honing voor een extra zachte huid? Gebruik een lepel of een mes om kleine delen zeepbasis uit de verpakking te halen. Hoe kleinere stukjes je gebruikt, hoe makkelijker de zeepbasis te smelten is.

zeepbol stap 2

Stap 2

Smelt de zeepbasis met de au bain-marie methode (boven heet water smelten) of smelt de zeepbasis in de magnetron. Volg hierbij de instructies op de verpakking van de door jou gekozen zeepbasis. Let op dat zeepbasis nooit mag koken.

zeepbol stap 3

Stap 3

Knip een touwtje van ongeveer 12 centimeter en maak een lus. Leg een knoop onderin de lus en houd ongeveer 1,5 centimeter onder de knoop over.

zeepbol stap 4

Stap 4

Je kunt alvast bekijken welke kleuren en geuren je in jouw zeepjes wilt gebruiken. De zeepverf van Zenicolor kun je bijvoorbeeld alvorens uit de tube knijpen zodat je deze snel aan de gesmolten zeepbasis kunt toevoegen.

zeepbol stap 5

Stap 5

Is de basis helemaal gesmolten? Dan is het nu het moment om parfum, kleurstof en eventuele andere toevoegingen zoals bloemen toe te voegen. Haal het pannetje van het vuur en voeg je accessoires toe. Voor parfum heb je vaak niet meer dan een paar druppels nodig. Roer door, maar niet te stevig, anders kunnen er luchtbellen ontstaan.

zeepbol stap 5

Stap 6

Stop het touwtje in het gat van de zeepbol en zorg dat de knoop net aan de bovenrand blijft. Giet vervolgens de siliconen bol stuk voor stuk tot aan de rand vol. Je kunt nog zachtjes tegen de zijkanten van de mal tikken om eventuele luchtbellen te voorkomen. Laat de zeepjes minimaal 2-4 uur goed uitharden voordat je deze uit de mal verwijderd.

GC Zeepbasis 500gr Shea Boter
GC Siliconen Gietmal Bollen 45 mm
CC Natuurlijk Hennep Touw 100 m Naturel
GC Zeep Geurolie Set 5x27 ml Bloemen en Kruiden
Zenicolor Zeepverf 30gr Groen
GC Gedroogde Bloemen Heide 10gr

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen